Resten zeldzame mammoet gevonden in Rusland

Willekeurige afbeelding van de wolharige mammoet
In Rusland zijn resten gevonden van een mammoet met slagtanden van langer dan één meter. Dat melden verschillende buitenlandse media op basis van berichtgeving van persbureau ITAR-TASS.

Het gaat om de resten van een mammoet die maar liefst vier meter hoog kon worden. De resten kwamen bloot te liggen nadat een deel van een rotswand was ingestort.


Er liggen zoveel botten dat paleontologen niet uitsluiten dat er veel meer mammoeten begraven liggen. De vondst werd gedaan in het zuiden van Rusland, in Kabardië-Balkarië.

- advertentie -

Wanneer de rotswand precies is ingestort is niet helemaal duidelijk. De lokale bevolking blijk al langer botten van de mammoet te hebben verzameld.

De uitgestorven mammoetsoort waarvan resten zijn gevonden, leefde tussen de 2,6 miljoen en 0,7 miljoen jaar geleden. Van deze soort zijn slechts zeven keer eerder resten gevonden. Vier daarvan werden ook in Rusland aangetroffen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: