Rijksmuseum werkt samen met Metropolitan-museum

Het Rijksmuseum heeft deze week twee overeenkomsten gesloten met Amerikaanse musea ter “stimulering van innovatief wetenschappelijk onderzoek naar conservering en restauratie van kunstwerken”. De komende vijf jaar wordt er samengewerkt met The Metropolitan Museum in New York en The J. Paul Getty Trust in Los Angeles.

De overeenkomst is gesloten in bijzijn van cultuurminister Jet Bussemaker die spreekt van een “bijzondere samenwerking”.

“Het maakt nieuwe toepassingen mogelijk waardoor we ons nationaal en werelderfgoed beter kunnen begrijpen, behouden en visualiseren.”

De bewindsvrouw is op dit moment in de Verenigde Staten voor een bezoek aan New York, Los Angeles en San Francisco, waar ze verschillende culturele instellingen, technologiebedrijven en kennisinstellingen bezoekt.

The J. Paul Getty Trust en The Netherlands Institute for Conservation, Arts and Science (NICAS) hebben een Memorandum (MOU) opgesteld waarbij samenwerking tussen de instituten internationaal onderzoek mogelijk maakt op het gebied van natuurwetenschap en de kunsthistorische bestudering van kunstvoorwerpen. Dit project ‘Computing in art history and heritage conservation’ wordt geleid door professor Robert G. Erdmann, senior scientist bij het Rijksmuseum en Hoogleraar Conservation aan de Universiteit van Amsterdam.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: