Dark
Light

Schade door ontmanteling WOII-bom München (video)

Auteur:
1 minuut leestijd

De explosie in München – Still Vimeo
De bom uit de Tweede Wereldoorlog die deze week in een wijk in München werd gevonden, is dinsdagavond ‘gecontroleerd’ tot ontploffing gebracht. Helemaal goed ging dit niet. Door de ontploffing knapten enkele tientallen ramen en ook vlogen er een aantal daken in brand.

De 250 kilo zware Amerikaanse vliegtuigbom werd maandag gevonden in de wijk Schwabing, in het noorden van München. Aanvankelijk werden 800 wijkbewoners geëvacueerd. Toen bleek dat het om een erg zware bom ging, werden er nog eens 1700 mensen geëvacueerd.

De bom moest ter plekke gecontroleerd tot ontploffing worden gebracht, omdat het te gevaarlijk was om het te ontvoeren. De gecontroleerde ontmanteling verliep echter niet helemaal naar wens. De brandweer had de verschillende brandhaarden die na de explosie ontstonden wel vrij snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×