Schilderij Monet brengt 31 miljoen euro op

Het schilderij Le Grand Canal van de Franse impressionist Claude Monet heeft dinsdag bij een Sotheby’s-veiling 23,7 miljoen pond (ruim 31 miljoen euro) opgebracht.


Op het olieverfschilderij is het Canale Grande in Venetië te zien. Monet maakte het schilderij in 1908. Het schilderij is acht jaar te zien geweest in de National Gallery in Londen.

Bij Sotheby’s werd dinsdag in totaal vijf werken van Monet geveild. Les Peupliers à Giverny uit 1887 bracht omgerekend 14,25 miljoen euro op.

Verder werden er onder meer schilderijen van van de Franse meesters Henri Matisse, Georges Seurat en Henri de Toulouse-Lautrec en van de Spanjaard Pablo Picasso geveild. De veiling bracht in totaal 247,3 miljoen euro op. Volgens Sotheby’s bracht heeft een veiling in Londen niet eerder zoveel geld op. Er werd dinsdag vooral veel geboden door verzamelaars uit Rusland en Azië.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: