Dark
Light

‘Sonny Boy’ Nederlandse inzending Oscars

1 minuut leestijd

Sonny Boy – Foto: A-Film’
De film Sonny Boy is de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2012. Het Eye Film Instituut Nederland heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De film is genomineerd voor de categorie ‘beste buitenlandse film’. In Nederland was de film een groot succes. Meer dan vierhonderdduizend mensen bekeken de door Maria Peters geregisseerde film in de bioscoop.

De hoofdrollen van de verfilming van Annejet van der Zijl’s bestseller Sonny Boyworden vertolkt door Ricky Koole en Sergio Hasselbaink.

Sonny Boy is de reconstructie van een zogenaamde verboden liefde. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Paramaribo van begin twintigste eeuw, de crisisjaren in Nederland, de verschrikkingen van het nazi-regime en de concentratiekampen.

Het verhaal begint als de jonge Surinaamse emigrant Waldemar verliefd wordt op de twintig jaar oudere, getrouwde Nederlandse vrouw Rika. Uit deze ‘verboden liefde’ wordt Waldy geboren, die de bijnaam Sonny Boy krijgt. De prijs die dit schandaal eist is hoog: Rika moet afstand doen van haar kinderen, Waldemar van zijn geliefde vaderland. Samen met hun ‘Sonny Boy’ proberen ze te midden van de crisisjaren een bestaan op te bouwen.

De Academy in Los Angeles kiest op 24 januari de nominaties. De Oscar-uitreiking vindt op 26 februari plaats.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×