De audiovisuele archiefinstelling Beeld en Geluid ontvangt maandag een collectie van zo'n 50 vroege videogames.
Het gedigitaliseerde materiaal gaat terug tot ver in de vorige eeuw. Het gaat om de vroegste Nederlandse radio, cinema, fotografie, en de televisie-uitzendingen uit de tweede helft van de vorige eeuw.
Gezamenlijk brengen de instellingen ruim 1,5 miljoen Nederlandse beelden uit de historie bij elkaar.
Op 27 oktober viert UNESCO voor de zesde keer de World Day for Audiovisual Heritage. In het kader van deze dag organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een videosprint om het Nederlands audio-visueel erfgoed beter zichtbaar te maken op Wikipedia.
Het symposium, getiteld Laboratorium Holland 1955-1970, valt samen met een nieuwe tentoonstelling van zogeheten ‘rotaprenten’ van kunstenaar Aat Veldhoen (1934) en van ‘provo’-kunst van Luuks Laboratorium in de presentatie van de Twintigste Eeuw in het Rijksmuseum.
In het omroeparchief van Beeld en Geluid in Hilversum zijn onbekende geluidsopnamen van schrijver Gerard Reve gevonden. De VPRO heeft dat vrijdag bekendgemaakt.
In het kader van de tentoonstelling Leven met Oranje bij Beeld en Geluid in Hilversum vertelt mediahistoricus Huub Wijfjes wekelijks over de wrijving tussen de publieke functie en het privéleven van de koninklijke familie en de media.
In het kader van de tentoonstelling Leven met Oranje bij Beeld en Geluid in Hilversum vertelt mediahistoricus Huub Wijfjes wekelijks over de wrijving tussen de publieke functie en het privéleven van de koninklijke familie en de media.
Tijdens het aankomende International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) wordt er speciale aandacht besteed aan de Eerste Wereldoorlog. Dit omdat het volgend jaar precies honderd jaar geleden is dat deze oorlog begon. Tijdens het IDFA worden er acht documentaires over de Grote Oorlog vertoond. De films zijn gemaakt tussen 1917 en 1928 en komen uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. De
In het kader van de tentoonstelling Leven met Oranje bij Beeld en Geluid in Hilversum vertelt mediahistoricus Huub Wijfjes wekelijks over de wrijving tussen de publieke functie en het privéleven van de koninklijke familie en de media. Deze week staat hij stil bij de allereerste Nederlandse paparazzi-film. Deze film werd in 1926 geschoten. Te zien zijn schaatsende leden van het
Bij Beeld en Geluid in Hilversum is momenteel een tentoonstelling te zien waarin de relatie van de Nederlanders met Oranje centraal staat. Aanleiding voor de tentoonstelling is de viering 200 jaar koninkrijk.
Naar aanleiding van de viering 200 jaar koninkrijk, heeft Beeld en Geluid in Hilversum een tentoonstelling samengesteld waarin stilgestaan wordt bij de relatie van de Nederlanders met Oranje.
De afgelopen maanden kon op internet in twaalf categorieën gestemd worden op de beste televisieprogramma’s van de afgelopen zestig jaar. Vrijdag wordt het eindresultaat gepresenteerd: de TV Canon.