Dark
Light

Jack Kerouac

Jan Cremer-veiling brengt 150.000 euro op

Een online veiling van spullen uit het privé-bezit van auteur Jan Cremer heeft donderdag 150.000 euro opgebracht. Adams Amsterdam Auctions heeft dat bekendgemaakt. Topstuk van de veiling was een editie van een nooit verschenen boek van Cremer: De gil na morgen. Voor dit exemplaar uit 1958 werd 12.000 euro betaald. Verder werden er onder meer brieven, schilderijen, foto’s, manuscripten en
Golden Gate Bridge (CC0 - Pixabay Free-Photos)

Amerika, een biografie van dromen en bedrog

Björn Soenens, Amerikawatcher en chef buitenland bij VRT nieuws, schreef een boek over de geschiedenis van de Verenigde Staten: Amerika, een biografie van dromen en bedrog. Hij staat in het boek onder meer stil bij de vraag wat en wie Amerika eigenlijk is. Volgens de uitgever is het boek een starters’ kit voor iedereen die meer over Amerika wil weten.
The sea is my brother

Verloren gewaande roman Kerouac gepubliceerd

Afgelopen week is een lang verloren gewaande roman van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac gepubliceerd. De voorman van de zogenaamde Beat Generation begon in 1942 te schijven aan het boek. Bijna zeventig jaar later is het werk, getiteld The sea is my brother, eindelijk gepubliceerd. Het bestaan van het werk was bekend, maar lang ging men er van uit dat

Manuscript ‘Ik, Jan Cremer’ niet geveild

Het originele manuscript van het boek Ik, Jan Cremer is zaterdag niet verkocht. Veilinghuis Adams Amsterdam Auctions heeft dat bekendgemaakt. Het 227 pagina’s tellende manuscript werd zaterdagmiddag in veiling gebracht. Het veilinghuis verwachtte dat het minimaal 200.000 euro op zou leveren, maar toen op dat bedrag werd ingezet bracht niemand een bod uit.

Manuscript ‘Ik, Jan Cremer’ onder de hamer

Bij Adams Amsterdam Auctions wordt zaterdagmiddag het originele manuscript van het boek Ik Jan Cremer geveild. De moderne schelmenroman Ik, Jan Cremer verscheen in 1964. Auteur en beeldend kunstenaar Jan Cremer (1940) werd op slag beroemd met het werk waarvan wereldwijd inmiddels al tuim twaalf miljoen exemplaren zijn verkocht.