Tonnen voor jurkje Judy Garland

Het jurkje van Judy Garland
Een blauwgerokt jurkje dat de Amerikaanse actrice Judy Garland in 1939 droeg in de film The Wizard of Oz is deze week geveild voor bijna een half miljoen dollar. Omgerekend is dat ongeveer 380.000 euro.

De veiling werd gehouden bij Julien’s Auctions in Beverly Hills. Het jurkje van Garland was niet het enige kledingstuk dat ter veiling werd aangeboden. Zo werd er bijvoorbeeld ook een paarse rok verkocht die Marilyn Monroe aanhad bij de opnamen van de western River of no return (1954). Een jurk die in The Sound of Music werd gedragen door Julie Andrews bracht 38.000 dollar op.

Wie het jurkje van Judy Garland gekocht heeft is niet bekendgemaakt. De film The Wizard of Oz is gebaseerd op het gelijknamige boek van L. Frank Baum. Het is een van de beroemdste films aller tijden.

- advertentie -

Video over de jurk uit ‘The Wizard of Oz’:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: