Dark
Light

Vermeer-tentoonstelling Louvre razend populair

1 minuut leestijd
Melkmeisje van Johannes Vermeer, ca. 1660 (detail)
Melkmeisje van Johannes Vermeer, ca. 1660 (detail)

Een grote tentoonstelling over Johannes Vermeer in het Louvre in Parijs trekt momenteel veel bezoekers. Woensdag, op de eerste dag van de tentoonstelling, wisten al 9000 mensen het beroemde museum te vinden. Het Louvre spreekt van ‘uitzonderlijke drukte’.

Vanwege de drukte werkt het museum voor het eerst met tijdslots, zodat zoveel mogelijk mensen de tentoonstelling kunnen bezoeken en de wachttijden beperkt worden. De helft van de kaarten wordt nu via internet verkocht. Men kan daar kaartjes kopen voor een bepaalde tijd. De andere helft van de toegangskaarten wordt gewoon aan de kassa verkocht.

Dat er in de grote Franse kranten positief is geschreven over de tentoonstelling zorgt mede voor de grote belangstelling. Le Monde noemde de Nederlandse schilder in een artikel bijvoorbeeld een ‘grootmeester der raadselen’.

In het museum is voor het eerst ook Het Melkmeisje te bewonderen. Het iconische werk werd uitgeleend door het Rijksmuseum. De tentoonstelling in het Louvre, getiteld Vermeer en de meesters van de genreschilderkunst loopt nog tot 12 mei.

Lees ook: Johannes Vermeer, kunstschilder uit de Gouden Eeuw

×