Dark
Light

VU start kenniscentrum voor klassieke talen en culturen

Auteur:
1 minuut leestijd

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam start een kenniscentrum voor de overdracht van klassieke talen en culturen. De universiteit heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het kenniscentrum, getiteld Moderne Klassieken in Amsterdam (MKA), moet een landelijk aanspreekpunt worden voor classici en schoolleiders van gymnasiumafdelingen die zich verder willen professionaliseren op het gebied van de overdracht van de klassieke talen en culturen. Het is de bedoeling dat het MKA wetenschappelijke kennis en recent onderwijsmateriaal voor het wetenschappelijk onderwijs gaat vertalen naar vernieuwend lesmateriaal voor de onder- en bovenbouw van gymnasiumafdelingen.

Het centrum gaat zich onder meer buigen over de vraag hoe leerlingen gestimuleerd kunnen worden om Latijn en Grieks in hun vakkenprofiel te kiezen. Het MKA gaat ook cursussen aanbieden. Voor dit jaar staan al drie cursussen gepland.

Boekenrubriek: Taalgeschiedenis

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×