Week van de koloniale geschiedenis

VU start kenniscentrum voor klassieke talen en culturen

Kenniscentrum voor de overdracht van klassieke talen en culturen
De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam start een kenniscentrum voor de overdracht van klassieke talen en culturen. De universiteit heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het kenniscentrum, getiteld Moderne Klassieken in Amsterdam (MKA), moet een landelijk aanspreekpunt worden voor classici en schoolleiders van gymnasiumafdelingen die zich verder willen professionaliseren op het gebied van de overdracht van de klassieke talen en culturen. Het is de bedoeling dat het MKA wetenschappelijkekennis en recent onderwijsmateriaal voor het wetenschappelijk onderwijs gaat vertalen naar vernieuwend lesmateriaal voor de onder- en bovenbouw van gymnasiumafdelingen.

- advertentie -

Het centrum gaat zich onder meer buigen over de vraag hoe leerlingen gestimuleerd kunnen worden om Latijn en Grieks in hun vakkenprofiel te kiezen.

Het MKA gaat ook cursussen aanbieden. Voor dit jaar staan al drie cursussen gepland.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: