Dark
Light

De tiara van Katharina Slepzow

Geveild voor ruim 8 miljoen euro
Auteur:
1 minuut leestijd

Bij Sotheby’s in Genève is dinsdagavond een zeldzame tiara geveild. De waardevolle kroon werd begin twintigste eeuw gemaakt voor Katharina Slepzow (1862-1929), de tweede vrouw van Graaf Guido von Henckel (1830-1916).

Het sieraad werd na een strijd tussen zes bieders afgehamerd op 8,25 miljoen euro. Het is daarmee de duurste tiara ter wereld. De tiara bestaat uit diamanten en elf zeer zeldzame Colombiaanse peervormige smaragden van meer dan 500 karaat. Deze zouden ooit de hals van een Maharadja hebben gesierd.

Volgens Sotheby’s maakten de smaragden vermoedelijk ook ooit onderdeel uit van de juwelencollectie van keizerin Eugénie, de vrouw van keizer Napoleon III. Rond 1900 werd de tiara met diamanten en smaragden vervaardigd, mogelijk door het Franse juweliershuis Chaumet.

Naast de tiara verkocht het veilinghuis dinsdagavond ook een zeldzame roze diamant van 10,99 karaat. Het internationale juweliershuis Leviev betaalde 7,6 miljoen voor deze diamant.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×