Zo zonk de Titanic

Vorige week is op YouTube een video gepubliceerd waarin te zien is hoe de Titanic zonk. Voor wie de Titanic-film met Leonardo di Caprio al een ‘lange zit’ vond is de nieuwe video een flinke beproeving. Hij duurt maar liefst twee uur en veertig minuten.

Titanic – Foto: Paramount Pictures
Titanic – Foto: Paramount Pictures
Vermoedelijk zijn er weinig mensen die de hele video hebben uitgekeken. Zeker het begin is niet spectaculair. Hoewel het schip kort voor middernacht op 14 april 1912 hard op een ijsberg botste, lag het vaartuig er hierna nog een hele tijd vrij rustig bij. Het schip zonk eigenlijk tergend langzaam. Pas aan het eind, als het schip daadwerkelijk begint te kantelen, is er visueel wat actie.

De reconstructie is gemaakt door spelontwikkelaars die momenteel werken aan de game Titanic: Honor and Glory. Mensen zijn in de video niet te zien, maar er is zo nu en dan wel wat gegil te horen. Van de 2201 passagiers kwamen bij de grote scheepsramp 1517 om het leven.

- advertentie -

Boek: De Titanic. Reddingsboot nr.6 en andere opmerkelijke verhalen
Berichten over de Titanic

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: