Busreis naar Hitlers theehuis

Het Adelaarsnest

Het Adelaarsnest

De Nederlandse reisorganisatie Peter Langhout Reizen biedt sinds kort reizen aan naar het Zuid-Duitse Berchtesgaden. Hoogtepunt van de reis is een bezoek aan een voormalig woonhuis van Adolf Hitler, het Adelaarsnest. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Volgens een woordvoerder van de reisorganisatie zijn de reizen niet specifiek op het oorlogsthema gericht, maar bieden ze wel “een unieke combinatie van historie van de Tweede Wereldoorlog, ontspanning aan de Chiemsee en een uitstapje naar Salzburg”.

De reis duurt tien dagen en is te boeken voor een prijs vanaf 499 euro. Behalve het Adelaarsnest worden ook het partijgebouw van de nazi’s in Neurenberg, het concentratiekamp Dachau en de geboorteplaats van de huidige paus Benedictus XVI bezocht.

Verjaardagskado

Het Adelaarsnest, ook wel Kehlsteinhaus genoemd, is gebouwd op de top van de Kehlstein, een berg in Zuid-Duitsland. Hitler kreeg het pand dat vooral gebruikt werd als theehuis voor gasten, op zijn vijftigste verjaardag in 1939 aangeboden van de NSDAP. Na de oorlog wilden de Amerikanen het buitenverblijf vernietigen maar door protest van de regering in Beieren werd dit voorkomen. Als voorwaarde stelden de Amerikanen dat niets voortaan nog mocht herinneren aan Hitler. Dit om te voorkomen dat het een bedevaartsoord voor nazi’s zou worden.

- advertentie -

Het Adelaarsnest moet niet verward worden met de iets lager op de berg gelegen Berghof. Dit was het echte buitenverblijf van Adolf Hitler. Van dit pand zijn slechts de funderingen over.

Condoom - cc
Dat de condoom geen betrekkelijk nieuwe uitvinding is, is bekend. Al in…
Ion Antonescu
De Roemeense maarschalk en fascistisch politicus Ion Antonescu was premier van Roemenië…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: