Drummer Jefferson Airplane overleden

Joey Covington, een van de drummers van de Amerikaanse rockband Jefferson Airplane, is dinsdag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk.

De Amerikaan leerde zichzelf vanaf zijn tiende drummen en was in 1969 een van de oprichters van de blues-rockband Hot Tuna. Ook twee andere latere leden van Jefferson Airplane, Jack Casady en Jorma Kaukonen, waren lid van deze band.


In 1970 werd Joey Covington de drummer van Jefferson Airplane. Hij zou slechts twee jaar bij de band spelen. De Amerikaan schreef mee aan verschillende nummers, waaronder Pretty as you Feel en With your Love. In 1972, het jaar dat Jefferson Airplane uit elkaar viel, begon Covington aan een solocarrière.

- advertentie -

De Amerikaan botste dinsdag in zijn woonplaats Palm Springs met zijn auto tegen een muur. Hij had geen autogordel om en overleed ter plaatse. Zijn vrouw vermoedt dat hij in de auto een hartstilstand of beroerte kreeg.

Gerelateerde uitgaven:

Jefferson Airplane – Somebody To Love (live 1970)

Gravensteen in Gent - Foto: CC/Paul Hermans De Vlaamse…
Startscherm van de Europeana-app De Europese digitale bibliotheek Europeana…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: