Foto Billy the Kid geveild voor 2,3 miljoen dollar

Billy the Kid

Bij een veilinghuis in het Amerikaanse Denver is afgelopen weekend het enige authentieke portret van Billy the Kid geveild. De foto bracht 2,3 miljoen dollar op, veel meer dan verwacht.

Het veilinghuis had verwacht dat de foto tussen de 300.000 en 400.000 dollar op zou brengen. De foto van cowboy en desperado Billy the Kid is gekocht door William Koch. Voor zover bekend is het enige foto van de bekende wildwestbandiet.

Billy the Kid heette eigenlijk William H. Bonney. Zijn bijnaam is verbonden aan talloze wildwest-verhalen, films en ballades. De cowboy was een leider in een veeoorlog in New Mexico, de zogenaamde Lincoln County War. Al op 12-jarige leeftijd zou hij zijn eerste moord hebben begaan. Volgens de overlevering zou hij in totaal 21 mensen hebben vermoord. Aangezien hij slechts 21 jaar oud werd is dat één moord per levensjaar. Van vier van deze moorden kan echter maar echt bewezen worden dat Billy the Kid ze gepleegd heeft.

- advertentie -Bij leven was ‘The Kid’ al een legendarisch figuur. Zijn ontsnapping uit de gevangenis in 1880 droeg hier zeker aan bij. Tijdens deze ontsnapping doodde hij twee hulpsheriffs. Enkele maanden later werd de ‘outlaw’ gedood door sheriff Pat Garrett, een voormalige partner in crime van The Kid.

Gratie

Enkele maanden geleden was Billy the Kid in de Amerikaanse staat New Mexico nog het onderwerp van een heftige discussie. De gouverneur van de staat, Bill Richardson, liet toen weten de cowboy 130 jaar na zijn dood postuum gratie te willen verlenen. Nabestaanden van Pat Garrett, de sheriff die ‘The Kid’ in 1881 vermoordde, verzetten zich hier echter fel tegen.

Endeavour - Foto: NASANASA stuurt vier 'gepensioneerd spaceshuttles' naar…
De Atlantis landde om 6:00 uur lokale tijdHet Spaceshuttle-tijdperk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: