Geld voor restauratie historische buitenplaatsen in Utrecht

Kasteel Duurstede

De provincie Utrecht trekt ruim twee miljoen euro uit voor het herstel van enkele historische buitenplaatsen. Dat is deze week bekendgemaakt.

Met het geld kunnen kasteel de Haar, kasteel Duurstede, het park van kasteel Loenersloot en het Baarnse Bos een restauratieachterstand wegwerken. De provincie zegt voor deze projecten te hebben gekozen omdat restauratie op korte termijn voor deze buitenplaatsen noodzakelijk is. De provincie:Bovendien hebben ze een hoge cultuurhistorische waarde, zijn de buitenplaatsen toegankelijk voor het publiek en niet onbelangrijk: leveren ze een substantiële eigen bijdrage.

Het provinciebestuur zegt de komende periode in te willen zetten op het wegwerken van de restauratieachterstand bij historische buitenplaatsen om het erfgoed voor de toekomst te behouden. Elk jaar wordt er een aantal projecten uitgelicht. Ook wordt er 100.000 euro gereserveerd voor een zogenaamde erfgoedmonitor die de restauratieachterstand in de provincie in kaart moet brengen.

Voor zover bekend bedraagt de restauratieachterstand in de provincie Utrecht momenteel 35 miljoen euro.

De Olympische bokaalDe beker die Spyridon Louis in 1896…
Erwin Kroll in 1987 - Foto: NOSWeerman Erwin Kroll…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: