In Flanders Fields Museum heropend

Foto: In Flanders Fields Museum

In Ieper opende maandag het vernieuwde In Flanders Fields Museum de deuren voor het publiek. Het museum is een kleine zeven maanden gesloten geweest.

Het In Flanders Fields Museum staat geheel in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Het museum wil bezoekers vanaf nu nog meer betrekken bij de verhalen uit de zogenaamde Grote Oorlog.

De tentoonstelling is hiervoor nog groter van opzet geworden en heeft nu ook een

- advertentie -nieuwe educatieve ruimte waar scholen workshops kunnen volgen.

Verder maakt het museum meer gebruik van nieuwe museale technieken. Bezoekers krijgen voortaan bijvoorbeeld een zogenaamde ‘poppy’-armband. Daarmee kan men “vier persoonlijke verhalen bezoeken”.

Het museum heeft sinds maandag ook een nieuw museumcafé met meer dan honderd zitplaatsen. Afgelopen zondag hadden de inwoners van Ieper de primeur. Zij mochten het vernieuwde museum als eerste bezoeken.

Foto’s van het vernieuwde ‘In Flanders Fields Museum’

De Belgische kunstinstelling Bozar heef plannen voor een nieuwe bibliotheek en een…
In Flanders Fields MuseumNa ongeveer zeven maanden gesloten te…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: