Museumkaart ook geldig bij Airborne Museum ‘Hartenstein’

Airborne Experience in het museum

De landelijke museumkaart is sinds begin dit jaar ook geldig bij Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. Het museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

Houders van een museumkaart hoeven, op vertoon van hun kaart, geen entree te betalen bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea. Sinds kort behoort dus ook het Airborne Museum bij de musea die de kaart accepteren. Museumdirecteur Jan Hovers is blij met de introductie van de kaart:

We hopen dat deAirborne Museum ‘Hartenstein’

Museumkaart drempelverlagend werkt en mensen sneller verleidt tot een bezoek. Tevens hopen we dat het uitnodigt tot herhalingsbezoek. Niet alleen omdat je tijdens ieder nieuw bezoek weer nieuwe zaken ontdekt, maar tevens als aanmoediging om bij evenementen en tijdelijke tentoonstellingen makkelijker naar binnen te lopen.

In het museum staat de geschiedenis van de Slag om Arnhem van september 1944 centraal. Het museum is gehuisvest in de negentiende-eeuwse Villa Hartenstein die tijdens de slag door de Briten als hoofdkwartier werd gebruikt.

- advertentie -

In het museum worden zowel verhalen van Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers tot leven gebracht. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s.

Eerder deze week werd bekend dat ook het Kröller-Müller Museum en Tassenmuseum Hendrikje zich aangesloten hebben bij de Museumjaarkaart.

golden-earring-gr
Golden Earring - Foto: HHMTer gelegenheid van het vijftigjarig…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: