Nederlands Stripmuseum blijft toch open

Toch geen einde voor Stripmuseum

Toch geen einde voor Stripmuseum

Afgelopen weekend liet het Stripmuseum in Groningen bezoekers nog tegen gereduceerd tarief binnen, omdat het het laatste weekend zou zijn dat het museum te bezoeken was. Het met sluiting bedreigde museum blijft nu echter toch open.


De komende drie jaar krijgt het museum geld van de gemeente en een Groningse ondernemersvereniging. In in 2017 verhuist het Stripmuseum van een winkelcentrum naar een nieuwe locatie bij de Grote Markt, in het centrum van de stad. Daar wordt momenteel het cultuurhuis Groninger Forum gebouwd.

Het Stripmuseum, dat tien jaar geleden de deuren opende, is momenteel gevestigd in winkelcentrum de Westerhaven. Het is gewijd aan het stripverhaal in het algemeen en aan de Nederlandstalige strip in het bijzonder.

Kaap Skil, voorgevel
Museum Kaap Skil op Texel heeft Europese museumprijs gewonnen. Het museum over…
Barbie-logo
Barbie-logoBarbie is nog altijd erg populair. Tassenmuseum Hendrikje…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: