Nieuwe avonturen voor Popeye en Olijfje

Popeye-strip uit 1950

Tekenfilmfiguur Popeye zal in 2012 weer in een stripboek te zien zijn. Uitgever IDW Publishing heeft bekendgemaakt een nieuwe serie Popeye-avonturen uit te gaan brengen.

In januari 1929 verscheen Popeye, een creatie van de Amerikaanse cartoonist Elzie Segar (1894-1938), voor het eerst in stripvorm. Popeye the Sailor Man nam het sinds die altijd op tegen de enorme zeeman Brutus en streed daarbij om het hart van Olijfje.

Deze graatmagere dame, in Amerika Olive Oil geheten, is overigens tien jaar ‘ouder’ dan Popeye. Zij verscheen in 1919 voor het eerst in Segar’s strip Thimble Theatre. Pas in 1929 maakte Popeye zijn opwachting in deze strip. De spinazie-etende zeeman werd zo populair dat de stripserie na enige tijd naar hem vernoemd werd.

- advertentie -

Popeye heeft het steevast aan de stok met de eigenlijk veel sterkere Brutus. Toch weet hij zich meestal net op tijd uit penibelesituaties te redden door snel een portie spinazie naar binnen te werken. Deze spinazie geeft hem superkrachten. In Amerika is stripheld Popeye geregeld ingezet om kinderen te stimuleren meer groente te laten eten.

In de jaren zestig was Popeye in Nederland voor het eerst als cartoon op televisie te zien.

Uitgever IDW Publishing heeft laten weten dat de nieuwe stripreeks net als vroeger geschikt zal zijn voor alle leeftijden. Naast Popeye zelf zullen ook Brutus en Olijfje uiteraard geregeld te zien zijn net als Wimpy, een hamburgerverslaafde vriend van Popeye, en de vondeling Swee’Pea.

Johnny Hoes - Afb: Still YouTubeIn een ziekenhuis in…
De heer Bohnenn (links) overhandigt het oude lot aan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: