Onbekende foto’s Marilyn Monroe onder de hamer

Foto: Julien’s Auction’s

Bij een veilinghuis in Beverly Hills worden eind deze maand een aantal nooit eerder vertoonde foto’s van Marilyn Monroe geveild.

De ruim honderd foto´s zijn afkomstig uit de collectie van Allan Snyder, een man die vijftien jaar lang de make-up van Marilyn Monroe verzorgde. Op een van de foto’s is te zien hoe Snyder op de filmset van Let’s Make Love make-up bij de actrice aanbrengt. Deze foto dateert uit 1960.Naast foto’s worden er ook verschillende brieven en telegrammen geveild die Monroe naar Allan Snyder stuurde.

- advertentie -

In Beverly Hills worden op 31 maart niet alleen Marilyn Monroe-objecten geveild. Er gaat dan bijvoorbeeld ook kleding van bijvoorbeeld Whitney Houston onder de hamer. Een dag later worden ook nog veel objecten van andere beroemdheden, waaronder Frank Sinatra en James Dean, geveild. Een bijzonder object is bijvoorbeeld een rijbewijs compleet met pasfoto van Charlie Chaplin.

Campagnebeeld voor de Nacht van de Geschiedenis (ontworpen door…
[caption id="attachment_13884" align="alignleft" width="265"]Sint-Baafskathedraal in Gent - Foto: CC/Donar ReiskofferDe Vlaamse minister…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: