Pagina’s kladversie ‘Le Petit Prince’ ontdekt

Le Petit Prince

In Frankrijk zijn twee losse bladeren gevonden van een kladversie van het beroemde boek Le Petit Prince van piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry.

Dit boekje – dat ook tekeningen van de auteur bevat – kwam uit in 1943 en beschrijft onder meer hoe een piloot na een noodlanding in de Sahara een klein prinsje ontmoet. Het modern filosofische sprookje werd wereldberoemd. Het is wereldwijd het meest vertaalde Franse boek.

Op de twee gevonden pagina’s zijn onbekende delen uit de hoofdstukken 17 en 19 te lezen. De pagina’s worden in Parijs tentoongesteld en worden op 16 mei aanstaande geveild.

- advertentie -

Twee maanden geleden liet een verzamelaar enkele papieren uit zijn collectie taxeren voor een veiling. Toen bleek het te gaan om twee pagina’s van een kladversie van Le Petit Prince.Voor de eigenaar kwam deze ontdekking zeer onverwachts. Het handschrift van Antoine de Saint-Exupéry is ook moeilijk te ontcijferen.

De ontdekking is bijzonder want er waren geen kladversies van het beroemde boek bekend. Het originele manuscript wordt bewaard in een bibliotheek in New York.

Auteur Antoine de Saint-Exupéry raakte een jaar na het verschijnen van zijn beroemde boek vermist. De piloot keerde op 31 juli 1944 niet terug van een vlucht. Als geallieerd oorlogsvlieger was hij met zijn toestel naar Corsica afgereisd om verkenningen uit te voeren. Voor de kust van Marseille stortte hij neer.

Het Prinsenhof in DelftZware regenval heeft in de nacht…
Licensed to IllAdam Yauch, één van de oprichters van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: