Paleis Het Loo krijgt plek in Madurodam

Aanleg van Paleis Het Loo in Madurodam

Paleis Het Loo krijgt een plek in het vernieuwde Madurodam. Medewerkers van het miniatuurpark in Den Haag zijn al enige tijd bezig om het Apeldoornse paleis op te bouwen.

Niet alleen het paleis zelf maar ook de omliggende paleistuinen zijn straks in Madurodam te zien. Paleis en tuinen worden opgebouwd op een oppervlakte van bijna tweehonderd vierkante meter. Als buren krijgt het paleis Huis ten Bosch en het Vredespaleis.De Rijksgebouwendienst leverde voor paleis en tuinen nauwkeurige tekeningen aan die vervolgens gedetailleerd op schaal werden nagebouwd.

- advertentie -

Het vernieuwde Madurodam opent op 7 april aanstaande zijn deuren weer voor het publiek.

George Maduro

Miniatuurstad Madurodam is vernoemd naar de Antilliaans-Joodse verzetsheld George Maduro (1916-1945). Deze Maduro onderscheidde zich in de meidagen van 1940 als verzetsstrijder en wist te voorkomen dat de Duitsers villa Leeuwenberg in Rijswijk in konden nemen. Na de capitulatie sloot Maduro zich aan bij het verzet. Hij overleed in 1945 in concentratiekamp Dachau.

In 1946 kreeg hij postuum de Ridder 4e klasse der Militaire Willems-Orde toegekend. Maduro’s ouders stelden na de oorlog het startkapitaal beschikbaar voor een miniatuurstadje in Den Haag. Het kleine stadje moest een herdenkingsmonument voor hun zoon worden.

J. Paul Getty MuseumHet J. Paul Getty Museum in…
geelvinck-nltr-buitens-gr
Foto: Martin PaternotteIn Museum Geelvinck in Amsterdam wordt donderdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: