Van Gogh Museum na zeven maanden weer open

Het werk ‘Zelfportret als schilder’ wordt opgehangen – Foto: Van Gogh Museum

Na zeven maanden opende het Van Gogh Museum de deuren woensdag weer voor het publiek. Het museum sloot de deuren afgelopen najaar in verband met een renovatie. De topstukken verhuisden naar de Hermitage zodat die nog wel te zien waren voor het publiek.

Foto: Van Gogh Museum / Luuk Kramer


De verbouwing was nodig omdat het Van Gogh Museum uiterlijk halverwege 2014 moest voldoen aan verscherpte eisen op het gebied van veiligheid voor publiek en kunst.

- advertentie -

In 2010 begon het museum al met de noodzakelijke aanpassingen. Aanvankelijk kon het museum openblijven. Zeven maanden geleden werden de deuren echter gesloten omdat de klimaatinstallaties moesten worden vervangen. Dankzij deze nieuwe installatie kan het klimaat voortaan per zaal gereguleerd worden.

Verder zijn onder meer de vloeren en plafonds in het museum onder handen genomen en het gehele dak van het museum is vervangen en extra geïsoleerd.

Van Gogh aan het werk

Het gerenoveerde museum heropende woensdag met de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk. Deze tentoonstelling, die acht jaar onderzoek afsluit, laat aan de hand van zo’n tweehonderd werken van Van Gogh en tijdgenoten de ontwikkeling van de schilder zien. In de tentoonstelling kunnen bezoekers ook zelf ontdekken, onder meer met behulp van microscopen en touchscreens, hoe Vincent van Gogh werkte.

Kort voor de opening werd woensdag een van de topstukken, Zelfportret als schilder, op zijn plek gehangen. De nieuwe tentoonstelling is tot en met 12 januari 2014 te bezichtigen.

Gerelateerde boeken:

Toetanchamon, dodenmasker

[caption id="attachment_10317" align="alignleft" width="265"]Replica van Toentanchamons dodenmasker - Foto: A.-M. v. Sarosdy

De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: