Zomer 2020Zomer 2020

8,5 miljoen euro voor spullen van Ringo Starr

Bij een veiling in Beverly Hills zijn afgelopen week spullen van ex-Beatle Ringo Starr verkocht. De veiling bracht in totaal 8,5 miljoen dollar op.

Een van topstukken van de veiling was een drumstel van Ringo Starr. De vermogende verzamelaar Jim Irsay, eigenaar van de Indianapolis Colts uit de NFL, legde er maar liefst 2,2 miljoen dollar voor neer. Dat was een stuk meer dan vooraf geschat. Veilingmeesters dachten dat het drumstel circa een half miljoen dollar op zou brengen. Ringo Starr gebruikte het drumstel onder meer tijdens de opnames van hits als Can’t Buy Me Love en I Want To Hold Your Hand.

Starrs kopie van The White Album, met het nummer 0000001, bracht 790.000 dollar op. Volgens veilinghuis Julien’s Auctions is niet eerder zoveel geld neergelegd voor een plaat. Het oude record stond op naam van Elvis Presley, wiens eerste plaat bij een veiling ooit 275.000 euro opbracht.

Dat de vier Beatles de eerste vier kopieën van The White Album voor zichzelf hielden was bekend, maar over het algemeen werd aangenomen dat John Lennon zich de eerste plaat had toegeëigend.

- advertentie -

Een deel van de opbrengst van de veiling gaat naar een stichting die Ringo en zijn vrouw Barbara hebben opgericht.

CD: The Very Best Of – Ringo Starr

Ringo Starr over de veiling:


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Meer tips ➱