/

Astroloog hielp Britten in de strijd tegen Hitler

Sterren - astrologie (CC0 - Pixabay - Pexels)
Sterren - astrologie (CC0 - Pixabay - Pexels)

De Britse geheime dienst MI5 riep tijdens de Tweede Wereldoorlog de hulp van een astroloog in in de strijd tegen Hitler. Dat blijkt uit een vandaag openbaar gemaakt document van het Brits Nationaal archief.

De astroloog die de Britse geheime dienst hielp was De Wohl. Hij kwam in 1935 naar Engeland en vertelde de Britten dat Adolf Hitler zelf geen enkel militair besluit nam zonder eerst de Zwitserse astroloog Karl Ernest Krafft te raadplegen.

De Wohl zei verder dat hij de voorspellingen van Krafft zou kunnen achterhalen. Tussen 1940 en 1943 voorzag de Duitse astroloog de MI5 hierna van horoscopen die de militaire strategieën van Hitler zouden voorspellen.

‘Schurk’

De Britten stuurden de astroloog in 1941 naar de Verenigde Staten. De Wohl moest de Amerikanen daar overtuigen van Hitlers zwakke punten zodat ze zich zouden aansluiten bij de alliantie tegen nazi-Duitsland.

Niet iedereen bij de MI5 was gecharmeerd van de astroloog. In sommige rapporten werd hij uitgemaakt voor charlatan en schurk. Na de oorlog bleek dat Hitler nooit interesse had gehad in astrologie.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Bekijk meer over:

Nieuws, Tweede Wereldoorlog

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: