Dark
Light

Binnen de Poorten 1943-1945

Auteur:
1 minuut leestijd

Eric Borrias

Stichting Sobibor staat dit hele jaar stil bij het feit dat precies zeventig jaar geleden de eerste transporten vanuit Kamp Westerbork naar Sobibor vertrokken. Zondag 2 juni wordt naar aanleiding van het herdenkingsjaar in de synagoge in Enschede de theatervoorstelling Binnen de poorten opgevoerd.

Deze voorstelling van verhalenverteller Eric Borrias vertelt het verhaal van Jules Schelvis, een van de oprichters van Stichting Sobibor. Samen met zijn vrouw Rachel werd hij op 1 juni 1943 vanuit Westerbork naar Sobibor gedeporteerd. Op een klein groepje mannen na, onder wie Schelvis, werd iedereen direct na aankomst vergast. Gedurende twee jaar zwierf Schelvis van kamp naar kamp.

De voorstelling begint om 14:30 uur. Voorafgaand kan men een rondleiding volgen door de grote synagoge van Enschede. Bezoek voor meer informatie en aanmelding de website van Stichting Sobibor.

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×