Dark
Light

Blikseminslag beschadigt historische Boog van Constantijn in Rome

1 minuut leestijd
Boog van Constantijn
Boog van Constantijn (CC BY-SA 3.0 -- -Alexander Z. - wiki)

De Boog van Constantijn, een van de beroemdste triomfbogen van Rome, is dinsdag tijdens noodweer getroffen door een blikseminslag. De antieke boog, die vlakbij het Colosseum staat, raakte daarbij beschadigd. Verschillende fragmenten van het monument zijn naar beneden gevallen.

Brokstuk van de Boog van Constantijn
Het incident vond plaats terwijl het antieke monument al in de steigers stond voor geplande onderhoudswerkzaamheden.

De Boog van Constantijn werd in 315 na Christus gebouwd ter ere van de overwinning van keizer Constantijn de Grote op zijn rivaal Maxentius tijdens de Slag bij de Milvische Brug enkele jaren daarvoor. Dit bouwwerk is een van de drie overgebleven triomfbogen in Rome en herinnert aan een cruciaal moment in de Romeinse geschiedenis, waarbij Constantijn zich als eerste Romeinse keizer tot het christendom bekeerde.

De storm die de blikseminslag veroorzaakte, ging gepaard met hevige regenval, sterke windstoten en bliksem, wat resulteerde in aanzienlijke schade in het centrum van Rome. Volgens de lokale autoriteiten zijn alle losgekomen fragmenten van de boog veiliggesteld. Momenteel wordt bekeken hoe groot de schade precies is en hoe de boog kan worden gerestaureerd. Dit zal gelijktijdig met het reeds geplande onderhoud uitgevoerd worden.

×