Week van de koloniale geschiedenis

Chinezen zeer geïnteresseerd in Van Gogh

Zelfportret uit 1887 – Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)
De tentoonstelling Van Gogh and the Amsterdam Impressionists in het Capital Museum in Beijing heeft in veertig dagen tijd ruim 177.000 bezoekers getrokken. Dat meldt het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum Amsterdam stelde de tentoonstelling samen naar aanleiding van een handelsmissie naar China. De tentoonstelling was een geschenk van de stad Amsterdam aan China. Topstuk van de tentoonstelling was een bekend zelfportret dat Van Gogh in 1887 maakte.Daarnaast werden er elf schilderijen van bekende Nederlandse tijdgenoten getoond, zoals Isaac Israëls, George Breitner, Willem Witsen, Eduard Karsen en Willem de Zwart. De tentoonstelling was van 1 september tot en met 9 oktober in Beijing te zien en trok in totaal 177.377 bezoekers.

- advertentie -

Vorige maand werd bekend dat alle brieven van Vincent van Gogh vertaald zullen worden in het Chinees.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: