Tentoonstelling Gevangen door Atjeh

Chinezen zeer geïnteresseerd in Van Gogh

Zelfportret uit 1887 – Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)
De tentoonstelling Van Gogh and the Amsterdam Impressionists in het Capital Museum in Beijing heeft in veertig dagen tijd ruim 177.000 bezoekers getrokken. Dat meldt het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum Amsterdam stelde de tentoonstelling samen naar aanleiding van een handelsmissie naar China. De tentoonstelling was een geschenk van de stad Amsterdam aan China. Topstuk van de tentoonstelling was een bekend zelfportret dat Van Gogh in 1887 maakte.Daarnaast werden er elf schilderijen van bekende Nederlandse tijdgenoten getoond, zoals Isaac Israëls, George Breitner, Willem Witsen, Eduard Karsen en Willem de Zwart. De tentoonstelling was van 1 september tot en met 9 oktober in Beijing te zien en trok in totaal 177.377 bezoekers.

- advertentie -

Vorige maand werd bekend dat alle brieven van Vincent van Gogh vertaald zullen worden in het Chinees.


Archiefstukken:

 • Oude stadsmuren en bastions van Amsterdam

  Oude stadsmuren en bastions van Amsterdam

  Van de zeventiende tot begin negentiende eeuw liep er een acht kilometer lange stadsmuur om Amsterdam heen, met daaromheen de zes meter brede stadsgracht, de nog steeds bestaande Singelgracht. Het … Lees verder »
 • Zeventiende-eeuwse hartenkreten

  Zeventiende-eeuwse hartenkreten

  Vijf brieven van een wanhopige Portugese non spreken al eeuwenlang tot de verbeelding. Ze smeekt haar geliefde officier Chamilly haar niet te verlaten, maar deze vertrekt noodgedwongen en ontpopt zich … Lees verder »
 • ‘Geld stinkt niet’

  ‘Geld stinkt niet’

  Aardig is dat openbare afwateringsplaatsen in diverse landen, in de volksmond, vernoemd zijn naar keizer Vespasianus: de vespaciennes in Frankrijk, vespasiani in Italië en vespasiene in Roemenië. Lees verder »
 • De verloren zielen van Bedlam

  De verloren zielen van Bedlam

  Bedlam, oorspronkelijk gebouwd als gesticht voor paupers en andere ongewensten elementen, begon Bedlam vanaf de veertiende eeuw te fungeren als krankzinnigenhospitaal. Lees verder »
Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister