Chinezen zeer geïnteresseerd in Van Gogh

Zelfportret uit 1887 – Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)
De tentoonstelling Van Gogh and the Amsterdam Impressionists in het Capital Museum in Beijing heeft in veertig dagen tijd ruim 177.000 bezoekers getrokken. Dat meldt het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum Amsterdam stelde de tentoonstelling samen naar aanleiding van een handelsmissie naar China. De tentoonstelling was een geschenk van de stad Amsterdam aan China. Topstuk van de tentoonstelling was een bekend zelfportret dat Van Gogh in 1887 maakte.Daarnaast werden er elf schilderijen van bekende Nederlandse tijdgenoten getoond, zoals Isaac Israëls, George Breitner, Willem Witsen, Eduard Karsen en Willem de Zwart. De tentoonstelling was van 1 september tot en met 9 oktober in Beijing te zien en trok in totaal 177.377 bezoekers.

- advertentie -

Vorige maand werd bekend dat alle brieven van Vincent van Gogh vertaald zullen worden in het Chinees.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: