Dark
Light

Deze drie musea maken kans op Museumprijs 2022

Auteur:
1 minuut leestijd
Genomineerden Museumprijs
Genomineerden Museumprijs - Campagnebeeld

Nog drie musea maken kans op Museumprijs 2022. De genomineerden zijn Stadsmuseum Harderwijk, Centraal Museum in Utrecht en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Afgelopen zomer maakte de jury van de prijs, waaraan een geldbedrag van honderdduizend euro is verbonden, een longlist van acht musea bekend. Deze kanshebbers werden afgelopen tijd bezocht en hierna is men tot een shortlist gekomen. De komende weken maakt het publiek uit welk museum uiteindelijk met de prijs aan de haal gaat.

De Museumprijs heeft ieder jaar een ander thema. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘Beste Buur’. De organisatie:

“Een museum heeft een sociale positie in de directe omgeving en functioneert op verschillende manieren als buurtgenoot richting omwonenden, richting collega-instellingen in de buurt, richting organisaties en bedrijven en richting de lokale overheid.”

Op donderdag 1 december 2022 wordt bekendgemaakt welk museum de meeste publieksstemmen heeft ontvangen. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging. Dit jaar heeft ook AVROTROS zich verbonden aan de prijs.

Eerdere winnaars van de prijs:

Kasteel Hoensbroek (2021), Naturalis Biodiversity Center (2020), Stedelijk Museum Schiedam (2019), Maritiem Museum Rotterdam (2018), Textielmuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014).

Boek: Gids naar Nederlandse musea

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×