Week van de koloniale geschiedenis

Dick Velthuizen winnaar grote archeologieprijs

Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie
De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie 2011 is gewonnen door Dick Velthuizen. Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens de afsluiting van de Reuvensdagen in de Philharmonie in Haarlem.


De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is een initiatief van adviesbureau Hazenberg Archeologie. De nationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie.

- advertentie -De prijs bestaat uit een wisselbeker, champagne, een oorkonde en een actiefoto van de winnaar.

De editie van 2011 is dus gewonnen door Dick Velthuizen. Hij werkt onder meer als beheerder bij het provinciaal archeologisch depot van Flevoland. Velthuizen was betrokken bij een groot aantal archeologische opgravingen, waaronder die van de oudste akker van Nederland bij Swifterbant. Verder is hij bekend van allerlei activiteiten om de archeologie van Flevoland zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen.

De jury van de GPNV roemde de winnaar om zijn onvermoeibare inzet voor de archeologie van Flevoland, zowel in het veld als bij zijn activiteiten om zoveel mogelijk bekendheid aan de archeologie te geven.

De archeologieprijs beleefde dit jaar zijn negende editie.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: