Directeur Historisch Museum Ede eist banken terug

Historsch Museum Ede
De directeur van het Historisch Museum Ede, Ben Hilgers, is boos op de gemeente Ede omdat die twee openbare banken voor het museum heeft weggehaald.

Volgens Hilgers zijn de banken de laatste twee openbare zitplaatsen op het verder voornamelijk met terrassen gevulde Museumplein. Toen de museumdirecteur enige tijd geleden vernam dat de gemeente van plan was de banken weg te halen, nam hij contact op. Hem werd toen gezegd dat de banken weg moesten omdat de straat anders niet breed genoeg zou zijn om bij calamiteiten politie,brandweer en ambulances door te laten. Voor het museum staan op vrijdag- en zaterdagavonden namelijk ook al taxi’s ten behoeve van het uitgaande publiek.

- advertentie -

De museumdirecteur:

Wij voelen ons ernstig benadeeld omdat de banken, die zes dagen per week een functie voor ons museum hebben, worden opgeofferd voor de belangen van de horeca op slechts twee avonden in de week. Bovendien horen die taxi’s, volgens mij, niet thuis zo vlak voor het museum. Het Museumplein – de naam zegt het al – is er niet alleen voor de horeca.

Een wijkagent later zou voorgesteld hebben om met verplaatsbare banken te gaan werken, maar daar wil de museumdirecteur niet aan. Het gesjouw met banken wil hij zijn vrijwilligers niet aan doen. Hilgers kwam zelf nog met het idee banken met opklapbare zittingen te gebruiken. Dit zou overwogen worden. Voor hier echter een besluit over genomen is werden de twee vaste banken voor het museum al door de gemeente weggehaald. Hilgers:

Ik wil mijn oude banken direct terug of een snel goed alternatief.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: