Dark
Light

Documenten jonge Goebbels onder de hamer

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Alexander Historical Auctions
Een veilinghuis in Connecticut brengt donderdag duizenden documenten van de nazi Joseph Goebbels onder de hamer. Het gaat om documenten die dateren uit de periode voor de Tweede Wereldoorlog.

Volgens Alexander Historical Auctions geven de documenten een beeld van de vormingsjaren van Joseph Goebbels, de man die onder Adolf Hitler minister van propaganda werd. De totstandkoming van de zogenaamde ‘Führer-mythe’ rondom Adolf Hitler wordt voor een groot deel toegeschreven aan Goebbels.


Het veilinghuis zegt dat uit de documenten een beeld naar voren komt van een vrij verlegen en romantische jongen. Er worden onder meer schoolwerken van Goebbels en een groot aantal brieven, kaarten en gedichten.

De American Gathering of Jewish Holocaust Survivors and their Descendants heeft zijn zorgen uitgesproken over de veiling. Volgens de voorzitter van de overkoepelende organisatie, Menachem Rosensaft, haalt het veilinghuis geldelijk gewin uit de verkoop van nazi-voorwerpen en memorabilia. Rosensaft vindt dat de documenten thuis horen in een museum zodat ze bestudeerd kunnen worden door historici.

×