//

Drie doden bij schietpartij Joods Museum in Brussel

Joods Museum in Brussel
Joods Museum in Brussel
Bij een schietpartij in het Joods Museum in Brussel zijn zaterdagmiddag drie mensen om het leven gekomen. Volgens Joëlle Milquet, de Belgische minister van Binnenlandse Zaken, lijkt het op een antisemitische aanslag.


Het Joods Museum bevindt zich in de Miniemenstraat in Brussel. Volgens verschillende berichten reden er zaterdagmiddag twee mannen met een Audi naar het museum. Een van de mannen zou uitgestapt zijn en in het museum het vuur hebben geopend. Daarbij zouden twee vrouwen en een man om het leven zijn gekomen. Een andere man raakte zwaar gewond. Of het om museumpersoneel gaat of om bezoekers is niet duidelijk.

Twaalf mensen worden behandeld omdat ze in shock zijn.

De dader zou na de aanslag met de auto zijn weggereden. Getuigen wisten het kenteken van de wagen te noteren. Ook zouden er beelden van bewakingscamera’s beschikbaar zijn.

Volgens de Franstalige krant La Libre is er een verdachte opgepakt. Dit is echter nog niet bevestigd.

Bekijk meer over:

België, Landen, Museumnieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: