Dark
Light

Ets Rembrandt kwijtgeraakt bij de post

Auteur:
1 minuut leestijd

De kwijtgeraakte ets
Een ets van Rembrandt is onlangs verdwenen bij de post. Een galerie in Noorwegen had de ets per gewone post vanuit Engeland laten opsturen.

De galerie kreeg onlangs een briefje dat het pakketje opgehaald kon worden op het postkantoor. Daar aangekomen bleek het pakket met daarin de ets echter te zijn verdwenen.

Het gaat om een ets waarop Rembrandt de Amsterdamse schrijfmeester Lieven Willemsz. van Coppenol afbeeldde. De ets dateert uit 1658 en is volgens de galerie tussen de 5500 en 6800 euro waard.

De galerie kocht de ets onlangs bij een Brits veilinghuis en liet het werk per gewone post opsturen om zo wat geld te besparen. De galeriehouder is nu flink gedupeerd. Volgens hem wil het Noorse postbedrijf slechts 130 euro schadevergoeding betalen. Een woordvoerder van het postbedrijf heeft de galeriehouder aangeraden de waardevolle stukken voortaan op een betere manier te versturen en een betere verzekering af te sluiten.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×