Ets Rembrandt kwijtgeraakt bij de post

De kwijtgeraakte ets
Een ets van Rembrandt is onlangs verdwenen bij de post. Een galerie in Noorwegen had de ets per gewone post vanuit Engeland laten opsturen.

De galerie kreeg onlangs een briefje dat het pakketje opgehaald kon worden op het postkantoor. Daar aangekomen bleek het pakket met daarin de ets echter te zijn verdwenen.

Het gaat om een ets waarop Rembrandt de Amsterdamse schrijfmeester Lieven Willemsz. van Coppenol afbeeldde. De ets dateert uit 1658 en is volgens de galerie tussen de 5500 en 6800 euro waard.

- advertentie -

De galerie kocht de ets onlangs bij een Brits veilinghuis en liet het werk per gewone post opsturen om zo wat geld te besparen. De galeriehouder is nu flink gedupeerd. Volgens hem wil het Noorse postbedrijf slechts 130 euro schadevergoeding betalen. Een woordvoerder van het postbedrijf heeft de galeriehouder aangeraden de waardevolle stukken voortaan op een betere manier te versturen en een betere verzekering af te sluiten.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: