Dark
Light

Film ‘Lincoln’ grootste kanshebber Golden Globes

1 minuut leestijd

Daniel Day-Lewis als Abraham Lincoln
De film Lincoln van regisseur Steven Spielberg is genomineerd voor maar liefst zeven Golden Globes. Dat is donderdag bekendgemaakt in Los Angeles.

De film gaat over Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten. Lincoln regeerde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) en was een voorstander van afschaffing van de slavernij. Enkele jaren geleden werd hij in Amerika uitgeroepen tot beste VS-president ooit.


In de door Spielberg geregisseerde biopic speelt Daniel Day-Lewis de rol van de president. Daarnaast zijn er rollen voor onder meer Sally Field, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones en Jackie Earle Haley. De film is nu dus genomineerd voor zeven Golden Globes, waaronder voor beste film en beste regisseur. Lincoln is vanaf 31 januari 2013 in de Nederlandse bioscoop te zien.

Een andere historische film, Argo, sleepte vijf nominaties in de wacht. Die film gaat over een geheime operatie van de CIA waarbij zes Amerikaanse diplomaten Iran uitgesmokkeld moesten worden tijdens de gijzelingsactie van 1979.

De Golden Globes worden op 13 januari uitgereikt. De prijzen worden gezien als graadmeter voor de Oscars.

Trailer van ‘Lincoln’:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×