Dark
Light

Flessenpost komt na 50 jaar eindelijk aan

1 minuut leestijd

Vijftig jaar geleden gooide de toen twaalfjarige Dennis Komsa in New Jersey een glazen pot met daarin een briefje in zee. Zijn flessenpost is nu eindelijk gevonden.

Flessenpost - Foto: CC/Dread83
Flessenpost – Foto: CC/Dread83
De pot met daarin een briefje waarin de vinder opgeroepen wordt zich te melden, werd gevonden in de buurt van de plek waar de flessenpost vijftig jaar geleden de zee in was gegooid. Dit pot lag na de orkaan Sandy op een oprit. Waarschijnlijk heeft hij heel lang in het zand gelegen en kwam hij pas los door de orkaan.

Een hele grote reis lijkt de flessenpost dus niet te hebben gemaakt. Op het briefje schreef de nu 61-jarige Dennis Komsa een have eeuw geleden:

To whom it may concern, please fill out the following questions and mail. This is a scientific experiment by Dennis Komsa, age 12

In de pot zat ook een stuiver voor een postzegel en een envelop met daarop het adres van Komsa. Op een bijgeleverde vragenlijst werd onder meer gevraagd waar en wanneer de pot gevonden was. Dennis Komsa kreeg onlangs bericht van de vinder en was zeer verbaasd. Volgens hem toont de vondst aan dat “alles mogelijk is”.

×