Dark
Light

Historiek start samenwerking met NostalgieNet

Auteur:
1 minuut leestijd

Historiek werkt sinds deze week samen met NostalgieNet, een populaire historische televisiezender. Als site krijgen we een rubriek op de zender waarin we steeds stilstaan bij bijzondere gebeurtenissen of personen uit de Nederlandse geschiedenis.

Via televisie is NostalgieNet in ruim vier miljoen huishoudens te zien en de zender weet wekelijks ruim 800.000 unieke kijkers aan zich te binden. Voor Historiek is NostalgieNet daarmee een prachtige partner om mee samen te werken. De zender brengt geschiedenis via televisie naar het grote publiek en dat is iets dat wij (met veel plezier) online doen. Samenwerken is eigenlijk logisch.

Nederland in Beeld

NostalgieNet
NostalgieNet
Dit weekend werd de samenwerking afgetrapt in het programma Nederland in Beeld, met beelden van een gesprek dat presentatrice Mari Carmen Oudendijk onlangs met ondergetekende had. Hierin wordt onder meer stilgestaan bij de achtergrond van Historiek. De eerste uitzending is ook online te bekijken.

Voor de komende weken staan verschillende items klaar waarin aan Historiek verbonden historici vertellen over boeiende historische onderwerpen. Historicus Enne Koops vertelt bijvoorbeeld over politicus Boer Koekoek (1912-1987) en de spraakmakende circusdirecteur Toni Boltini (1920-2003) en historicus Edwin Ruis staat stil bij enkele bijzondere historische herdenkingen die in 2015 op de agenda staan.

~ Yuri Visser

NostalgieNet is te ontvangen via verschillende televisiezenders waaronder UPC (kanaal 212), KPN (174) en Cai (139). Zie voor een volledig overzicht: www.nostalgienet.nl

Heeft u goede ideeën voor de rubriek? Of heeft u een ‘historische televisiewens’, een interessant onderwerp dat we wat u betreft moeten behandelen of wilt u iets anders kwijt over de samenwerking: plaats dan een reactie hieronder of mail naar [email protected]

×