Dark
Light

Joods Historisch Museum winnaar Museumprijs 2013

Auteur:
1 minuut leestijd

Joods Historisch Museum winnaar Museumprijs 2013
Het Joods Historisch Museum (JHM) is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2013. Dat is donderdag bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van honderdduizend euro verbonden.

Dit jaar werd de Museumprijs uitgereikt aan het museum dat er het best in is geslaagd een groep of gemeenschap aan zich te binden. Een vakjury selecteerde uit 43 aanmeldingen vier musea. Via een speciale website kon het publiek sinds eind februari op deze musea stemmen.


Met ruim veertig procent van de bijna 29.000 publieksstemmen, liet het Joods Historisch Museum de overige genomineerden – Beeld en Geluid in Hilversum, Museum de Koloniehof in Frederiksoord en Museum Dr8888 in Drachten – ruim achter zich.

Het JHM werd door de jury van de prijs genomineerd vanwege het opzetten van de Community Joods Monument, een interactieve website waar men verdwenen familieleden kan opzoeken, discussies kan voeren en voorwerpen en kennis in de collectie van het museum kan inbrengen.

De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De afgelopen jaren werd de prijs onder meer gewonnen door Boijmans Van Beuningen en Natuurmuseum Fryslân.

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×