Week van de koloniale geschiedenis

Klassieke muziek moet ouderen naar park Kortrijk lokken

Maurice Ravel
In het Begijnhofpark in het Belgische Kortrijk is sinds woensdagmiddag klassieke muziek te horen. De muziek moet het park aantrekkelijk maken voor jong én oud. In verschillende Belgische kranten wordt gespeculeerd dat de klassieke muziek door de West-Vlaamse stad eigenlijk ingezet wordt tegen hangjongeren.

Het project werd geopend met het stuk Le jardin féerique (De toverachtige tuin) van deFranse componist Maurice Ravel (1875-1937). De laatste tijd werd het Begijnhofpark vooral bezocht door jongeren. Wat het stadsbestuur van Kortrijk betreft blijven die jongeren komen, maar gaan ook ouderen vanaf nu wat vaker een bezoek brengen aan het park.

- advertentie -

Verschillende inwoners van Kortrijk hebben de laatste jaren geklaagd over overlast door hangjongeren in het park. Ze zouden onder meer rommel maken en zorgen voor geluidsoverlast.

De komende tijd zal er steeds van tien uur ’s ochtends tot zonsondergang muziek te horen zijn in het historische historische Begijnhofpark. De klassieke muziek wordt doorgegeven door de radiozender Klara Continuo. Over een maand wordt het project geëvalueerd.


Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: