Dark
Light

Miljoenen voor schilderijen Hollandse Meesters

Auteur:
1 minuut leestijd

Werk van de Bosch-leerling – Foto: Christie’s
Een veiling van oude Hollandse Meesters heeft in New York ruim drie miljoen dollar opgebracht. Omgerekend is dat meer dan 2,2 miljoen euro. Veilinghuis Christie’s heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Een van de topstukken van de veiling was het schilderij getiteld De verzoeking van de Heilige Antonius. Dit werk, gemaakt door een onbekende leerling van Jeroen Bosch, bracht omgerekend bijna 670.000 euro op.


Het schilderij was ooit eigendom van de Franse schrijver Victor Hugo.

Een duinlandschap van Salomon van Ruysdael verwisselde voor 360.000 euro van eigenaar en een portret van een oude vrouw, gemaakt door Frans Hals, bracht iets minder dan een ton op.

Verder werden er onder meer werken geveild van kunstenaars als Hubert van Ravesteyn, Abraham Bloemaert, David Cornelisz. de Heem en Adriaen van de Velde.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×