Miljoenste bezoeker voor Nationaal Gevangenismuseum

Het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen heeft zondag de miljoenste bezoeker ontvangen sinds de opening van het museum in 2005. De mijlpaal werd eerder dan verwacht bereikt, met name vanwege goede bezoekersaantallen afgelopen zomer.

Het miljoenste kaartje werd zondag officieel gekocht door Piet Spakman uit Peize, oud-hoofdcommissaris van de politie in Groningen. De gelukkigen, de kleinkinderen van Spakman, werden daarna onthaald door de museumdirecteur en de burgemeester van de gemeente Noordenveld.

Het Nationaal Gevangenismuseum is gevestigd in een voormalig werkgesticht in Veenhuizen. Het museum informeert bezoekers over de omgang met misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot vandaag de dag. Ook wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Veenhuizen als gevangenisdorp.

Boek: Vluchtoord Veenhuizen

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: