Week van de koloniale geschiedenis

Mogelijk toch doorstart voor Aviodrome

Aviodrome
Themapark Aviodrome in Lelystad wordt waarschijnlijk overgenomen door de Libéma Groep uit Rosmalen. Dat meldde omroep Flevoland donderdag. Volgens de regionale omroep is de overname rond en zal de overeenkomst vrijdag tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt.

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome ging november vorig jaar failliet. Het themapark had al langere tijd te kampen met financiële problemen. In het verleden werden financiële tekorten van het park vaak aangevuld door Schiphol en KLMmaar die partijen wilden daar niet mee doorgaan.

- advertentie -

De Libéma Groep uit Rosmalen – eigenaar van Safaripark Beekse Bergen en Autotron – wilde het park eerder al overnemen maar kreeg toen de financiering niet rond. Na het faillisement van het Aviodrome sloegen twintig partijen – waaronder fondsen, verenigingen, particulieren en bedrijven – de handen ineen om te bekijken of een doorstart van het park mogelijk was. Ook wilde het collectief bekijken of het de Libéma Groep eventueel in staat kon stellen het park toch over te nemen.

Het Aviodrome was sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark waren onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: