Dark
Light

Mogelijk toch doorstart voor Aviodrome

Auteur:
1 minuut leestijd

Aviodrome
Themapark Aviodrome in Lelystad wordt waarschijnlijk overgenomen door de Libéma Groep uit Rosmalen. Dat meldde omroep Flevoland donderdag. Volgens de regionale omroep is de overname rond en zal de overeenkomst vrijdag tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt.

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome ging november vorig jaar failliet. Het themapark had al langere tijd te kampen met financiële problemen. In het verleden werden financiële tekorten van het park vaak aangevuld door Schiphol en KLMmaar die partijen wilden daar niet mee doorgaan.

De Libéma Groep uit Rosmalen – eigenaar van Safaripark Beekse Bergen en Autotron – wilde het park eerder al overnemen maar kreeg toen de financiering niet rond. Na het faillisement van het Aviodrome sloegen twintig partijen – waaronder fondsen, verenigingen, particulieren en bedrijven – de handen ineen om te bekijken of een doorstart van het park mogelijk was. Ook wilde het collectief bekijken of het de Libéma Groep eventueel in staat kon stellen het park toch over te nemen.

Het Aviodrome was sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark waren onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin.

×