Dark
Light

Museum Boerhaave bekroond als beste museum van Europa

1 minuut leestijd
Gouden Eeuw-presentatie in Rijksmuseum Boerhaave (Foto: Mike Bink)
Gouden Eeuw-presentatie in Rijksmuseum Boerhaave (Foto: Mike Bink)

Rijksmuseum Boerhaave is zaterdagavond uitgeroepen tot European Museum of the Year. Dit is de oudste en meest prestigieuze museumprijs in Europa. De prijs wordt uitgereikt sinds 1977.

De internationale jury roemt het recent vernieuwde wetenschapsmuseum in Leiden als volgt:

“The exceptional public quality of this museum results from its artful approach to communicating science. Important and beautiful objects are interpreted using the latest technologies and the personal stories of those driven by a passion for the pursuit of knowledge. The result is science with a human face, inspiring curiosity and amazement as well as engaging a wide public in debates on important scientific and ethical questions issues of our time.”

De prijs werd uitgereikt door het European Museum Forum, dat onder de Raad van Europa valt. Jaarlijks beloont de jury innovatieve ontwikkelingen die de publieke kwaliteit verhogen en een grote invloed kunnen hebben op het nationale en internationale vlak. Dit jaar waren er veertig genomineerde musea. De laatste Nederlandse winnaar was het Rijksmuseum in 2015.

Rijksmuseum Boerhaave onderging recent een grondige renovatie en greep die gelegenheid aan om het museum opnieuw in te richten. De presentatie van de vaste collectie is nu op de eerste verdieping en de tijdelijke tentoonstellingen op de begane grond. Ook is er een nieuwe museumwinkel, museumcafé en zalen voor lezingen en evenementen.

Boek: Het orakel – Herman Boerhaave 1668-1738

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×