Museum Boerhaave waarschijnlijk gered

Museum Boerhaave – Foto: CC/Rob Koopman
Een benefietavond heeft donderdag ruim 128.000 euro opgebracht voor museum Boerhaave in Leiden. Het museum lijkt daarmee gered.

Eerder dit jaar liet staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) weten dat musea voor 2010 en 2011 gemiddeld 17,5 procent aan eigen inkomsten moeten werven om nog voor overheidssubsidie in aanmerking te komen. Voor Boerhaave hield dit in dat het op vrij korte termijn 700.000 euro moest zien binnen te halen.De afgelopen maanden werd al zes ton opgehaald. Er werd onder meer een anonieme gift van maar liefst honderdduizend euro gedaan. De benefietavond moest het museum donderdag het laatste zetje in de rug geven en dat lukte. Tijdens de avond was er onder meer een loterij en een veiling geleid door oud-veilingmeester Alexander Pechtold. De benefietavond bracht in totaal 128.500 euro op.

- advertentie -

Museum Boerhaave in Leiden is vernoemd naar de Nederlands arts, botanicus en scheikundige Herman Boerhaave (1668-1738) en gewijd aan de geschiedenis van de natuurwetenschappen en geneeskunde.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: