Dark
Light

Museumkaart voortaan ook geldig bij Kunsthal Rotterdam

Auteur:
1 minuut leestijd

Kunsthal in Rotterdam
Kunsthal in Rotterdam
De landelijke Museumkaart kan vanaf zondag ook gebruikt worden bij de Kunsthal in Rotterdam. Het museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

Houders van een museumkaart hoeven, op vertoon van hun kaart, geen entree te betalen bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea. Sinds kort behoort dus ook de Kunsthal bij de musea die de kaart accepteren.


Dit weekend worden in het museum twee tentoonstellingen over mode geopend: S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefd en Marimekko, design for a happy life.

Volgende week wordt daarnaast de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen geopend. Aan de hand van honderd van objecten wordt in deze tentoonstelling het verhaal van de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier verteld. De vermommingsbril van verzetsstrijdster Hannie Schaft is bijvoorbeeld te zien, maar ook een trui gemaakt van hondenhaar in de hongerwinter van 1944-45.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×