Ophef over subsidie voor komische film over Hitler

Omslag van Mein Kampf
In Duitsland is ophef ontstaan over subsidie die de overheid heeft gegeven aan een komische animatiefilm waarin Adolf Hitler naakt te zien is. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Een woordvoerder van de liberale coalitiepartner FDP spreekt van een “smakeloze film” en vraagt zich af of de film echt met belastinggeld moet worden gefinancierd. De makers van de film ontvingen 72.994,64 euro overheidssubsidie.

De komisch bedoelde film, getiteld Adolf, das Malheur, wordt gemaakt in opdracht van producent David Groenewold. In de korte film is Hitler naakt te zien als hij zijn troepen toespreekt. Zijn schaamhaar is zo gesnoeid dat er een zogenaamd Hitler-snorretje te zien is.

- advertentie -

Volgens de producent is het voor de verwerking van het Duitse oorlogsverleden belangrijk dat Hitler ook als schertsfiguur te zien is.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: