Provincie Utrecht lanceert website over eigen geschiedenis

Afgelopen vrijdag is een nieuwe website vol verhalen over de geschiedenis van de provincie Utrecht gelanceerd: UtrechtAltijd.nl.


De website, een project van Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) en de Provincie Utrecht, wil het Utrechtse erfgoed makkelijker toegankelijk maken voor een breed publiek door verhalen, activiteiten, voorwerpen en plekken om te bezoeken via één provinciebrede ingang aan te bieden.

Er wordt nauw samengewerkt met verschillende Utrechtse erfgoedorganisaties. Veel van de content op de nieuwe website is afkomstig van die organisaties.

UtrechtAltijd biedt bezoekers ook de mogelijkheid om verhalen, voorwerpen en activiteiten te waarderen, erop te reageren en te delen via sociale media, foto’s toe te voegen via Instagram, prints te bestellen en een eigen selectie van favoriete voorwerpen te maken.

- advertentie -

Sterke verhalen

Tijdens de lanceringsperiode focust het project zich op vijf verhalen. Deze verhalen, rond het thema ‘sterke verhalen’, krijgen extra aandacht op de website. Er wordt promotiemateriaal verspreid in de hele provincie, en op RTV Utrecht verschijnt een special. De vijf ‘sterke verhalen’ draaien om Cunera uit Rhenen, de Heksenwaag in Oudewater, Trijn van Leemput uit Utrecht, de Kei van Amersfoort en judoka Anton Geesink uit Utrecht.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: