Geschiedeniswinkel - Duizenden geschiedenisboeken

Rijksmuseum leent Melkmeisje aan Louvre

Het Rijksmuseum in Amsterdam leent ‘Het melkmeisje’ van Johannes Vermeer voor drie maanden uit aan het Louvre in Parijs. Ook twee werken van Gerard ter Borch en een van Hendrick Sorgh uit het Rijksmuseum zijn daar de komende maanden te bewonderen.

- ad -

‘Het melkmeisje’ van Johannes Vermeer is een van de topstukken van het Rijksmuseum. Het is voor het eerst dat het werk uitgeleend wordt aan het Louvre. Twee keer eerder reisde het werk naar Parijs – de laatst keer in 1966 naar Musée de l’Orangerie.

Op de tentoonstelling in het Louvre wordt het beroemde schilderij getoond met elf andere werken van Vermeer – een derde van zijn oeuvre – in samenhang met tijdgenoten als Gerrit Dou, Gerard ter Borch, Jan Steen, Pieter de Hooch en Gabriel Metsu. Het Rijksmuseum heeft vier schilderijen van Vermeer in zijn collectie die doorgaans naast elkaar hangen in de Eregalerij. Het melkmeisje is daarvan zijn meest beroemde werk.

Lees ook: Johannes Vermeer, kunstschilder uit de Gouden Eeuw
Boek: Vermeer in Delft – Een schilder en zijn stad

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las