/

Rijksmuseum leent Melkmeisje aan Louvre

Het melkmeisje (1658-1661)
Het melkmeisje (1658-1661)

Het Rijksmuseum in Amsterdam leent ‘Het melkmeisje’ van Johannes Vermeer voor drie maanden uit aan het Louvre in Parijs. Ook twee werken van Gerard ter Borch en een van Hendrick Sorgh uit het Rijksmuseum zijn daar de komende maanden te bewonderen.

‘Het melkmeisje’ van Johannes Vermeer is een van de topstukken van het Rijksmuseum. Het is voor het eerst dat het werk uitgeleend wordt aan het Louvre. Twee keer eerder reisde het werk naar Parijs – de laatst keer in 1966 naar Musée de l’Orangerie.

Op de tentoonstelling in het Louvre wordt het beroemde schilderij getoond met elf andere werken van Vermeer – een derde van zijn oeuvre – in samenhang met tijdgenoten als Gerrit Dou, Gerard ter Borch, Jan Steen, Pieter de Hooch en Gabriel Metsu. Het Rijksmuseum heeft vier schilderijen van Vermeer in zijn collectie die doorgaans naast elkaar hangen in de Eregalerij. Het melkmeisje is daarvan zijn meest beroemde werk.

Lees ook: Johannes Vermeer, kunstschilder uit de Gouden Eeuw
Boek: Vermeer in Delft – Een schilder en zijn stad

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: