Dark
Light

Ron Paul en het libertarisme

1 minuut leestijd

Ron Paul – Foto: United States Congress
De laatste weken is de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul steeds vaker in het nieuws.

Tijdens de voorverkiezing in Iowa eindigde de eigenzinnige libertariër als derde, achter Mitt Romney en Rick Santorum. In de media werd vooral geschreven over de zeer nipte winst van Romney en zijn strijd tegen Rick Santorum.

Het team Paul keek echter ook tevreden terug op de voorverkiezing in het kleine Iowa. De libertariër had 21 procent van de stemmen gekregen en daarmee



kandidaten als Newt Gingrich, Rick Perry, Michelle Bachmann en Jon Huntsman ruim achter zich gelaten.

Dat Paul daadwerkelijk een serieus te nemen kandidaat is, bleek ook tijdens de voorverkiezing van afgelopen nacht in New Hampshire. Die strijd werd zoals verwacht gewonnen door Romney. Ron Paul scoorde echter opnieuw ook erg goed. Hij eindige met 23 procent van de stemmen dit keer als tweede. Indrukwekkend, vond ook de Volkskrant dat woensdag met de volgende kop kwam: Eigenlijk was de uitslag van Ron Paul indrukwekkender (artikel).

Op Historiek verscheen enige tijd geleden een artikel van journalist Karel Beckman over Ron Paul en de libertarische factor in de Amerikaanse politiek. Met de huidige ontwikkelingen in Amerika alle reden om dat artikel nog eens in de spotlights te zetten:

De revolutie komt van rechts – Karel Beckman

×